Evin Bir Odasi: Avronez!

Bazı insanların, özellikle de kızların, mazisi çok önceye dayanan, bir şey olduğunda akla ilk gelen, gelecekte bir şey (bir tatil, bir gezi vs) yapılacaksa hala onunla yapılması planlanan, ama bu arada hıyarlık edip doğru dürüst hiç arayıp sormadığımız bir arkadaşı vardır. Benim o kontenjandaki can ciğer dostum Duygu'dur mesela. Hep orda olduğunu bilirim, aynı şekilde o da benim..Pazar günü uzunca bir aradan sonra buluştuk . Galata' da manyak bir kahvaltı ettikten sonra bir arkadaşının Ortaköy'de meze tükanı açtığını söyledi, atladık taksiye -arkamızda güzelim şemsiyeyi unutarak - (meydanda kaldı o kesin!), geldik tükana.

Ortaköy :)
Benim de memleketin bağrından çıkan her birey gibi "Ortaköy'de kumpir yiyelim mi" şeklinde kan şekerimle doğru orantılı bir fantezim var. Ama o kadar. Yani kumpir yemeye Ortaköy'e gitmeye çalışma dışında fazla bir tanışıklığımız yok kendisiyle. O yüzden tam kafamda canlandıramadım nasıl bir yer, ne yenir, mezeci mi, nassı insanlar falan diye düşünürken dünyalar tatlısı Elçin'le tanıştık. Elçin nasıl biri biliyor musunuz? Hani böyle ilk defa karşılaşıyor olsanız da sanki yıllardır tanıyormuşçasına , en realist insanı bile reenkarnasyona inandıran insanlar vardır ya. Öyle işte. Bir tanışın zor ayrılırsınız. Bir ortağı da var Elçin'in, süper ikililer yani. Henüz açılmamış mekan, yani servis falan yok daha kimseye. Biz arkadaş kontenjanından gittik, gördük, mekana bayıldık, O yüzden size sofranın ortasında salaş salaş pozlandırılmış artistik yemek tabağı fotoğrafları koyamıyorum. Bunlar var, idare edin artık:) Önce yemek sepetinde olacaklar bu arada, o kesin gibi bir şey.



Dediğim gibi, mekan henüz açılmamış ama harıl harıl bir çalışma içindeler çünkü meze imparatorluğu gibi bir yer olacak burası. Hesapta ben organik yiyip içelim diyen bir kafadayım ama konu böyle mezeler, zeytinyağları, baharatlar falan olunca, hayatım, bir Ege 'linin hayatı yanında "kimyasal atık" muamelesi görüyor haklı olarak. O yüzden Duygu ve Elçin (iki Ege'li) börülce, dağlama, deli kereviz, hardal, iğnelik, radika dan bahsederken ben böyle salak salak sırıttım sanki anlamış gibi.



Ben girdiğim her mekanda (kendi evimde de) hep detaylara dikkat ederim. Hikaye yazarım detaylarda kaybolurum. Broş alırım, ama aslında onun bilmem neresinde bilmem neresinin başka bir anlamı vardır ki kimse anlamaz ama olsun. Burası da böyle bir yer. Her yerde huzur veren detaylar var. Renkler sakinleştirsin diye özenle seçilmiş.


Şimdilik adres madres vermiyorum. Sonra onlar. Güzel bir yerde güzel bir mekan açılıyor gibi düşünün siz. İlerleyen zamanlarda daha çok anlatacağım burayı. O zamana kadar siz çoktan görmüş olursunuz belki:)


Sevgiler
Gamze

Yorumlar

  1. Çok hoş görünüyor. Güzel bir paylaşım olmuş, teşekkürler;)
    Meze falan deyince de acayip canım çekti yahu:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok teşekkür ederim, şimdiden belli güzel bir yer olacak burası, açıldıkları zaman da öğle arası adres belli oldu benim :)

      Sil
  2. What a wonderful post.
    Lets follow eachother on GFC. let me know if it is yes. Leave a comment about following and then I will come back immediately and follow you.

    http://vkusnosbety.blogspot.com/

    YanıtlaSil

Yorum Gönder

Popüler Yayınlar