Gunaydin Gunes, Gunaydin "D"

Kışı en çok kar yağdığı zamanlar seviyorum. O kadar. Net. Karanlık ve soğuk sabahların hele bir de erken kalkıyorsanız tadı yok yok yok. Günlerce güneşe hasret kalıp, güneş azıcık selam çaktığında hepimiz yeniden doğmuş gibi oluyoruz netekim:) Bu sabah olduğu gibi. Uyandığımda ya hava nasıl acaba diye sıcacık yataktan cama göz attım. Güneşi görür görmez tatlı krizindeyken profiterol bulmuş insan evladı gibi ağır çekimde sırıtmaya başladım. Temmuz doğumluyum ben, yaz çocuğuyum yani, benim türüm için (!) güneş ve kankaları -yaz, deniz- kutsaldır. Yılın yaklaşık 8 ayı Japon turist gibi , yaz aylarındaysa pokemon gibi gezmemizin nedeni de budur. Eski Mısır'da falan yaşıyor olsaydım RA için reklam kampanyasını icat ederdim diyip biraz abartarak devam edeyim:)

Geçtiğimiz kış yine standart hastayım; -ya ben çok halsizim elimi kolumu kaldıramıyorum ölecek miyim acaba- diye doktora koşturduğumda vücudumdaki D vitamini stoklarının başka ülkelere siyasi sığınma talebinde bulunduğunu öğrenmiştim. Yani bitmiş, yok, sıfır! Güneşsiz, bol abur cuburlu geçen  karanlık kış mevsimi vücudumdaki tüm D vitaminin emerek Gooool! diye arkadaşlarına koşup timsah yürüyüşü yapmıştı. İlaçlar, vitaminler, gıdalar, takviyeler derken bu çok mühim zat'ın en çok ve temelde Güneş kızımızdan alındığını öğrenmiştim.

Bugün hava çok güzel. Soğuk, moğuk demeyin, kalkın yataktan, koltuktan, gidin D vitamini depolarınızı doldurun. Güzel bir şarkı dinleyin, derin bir nefes alın, bol bol gülümseyin, iyi gelecek ;)

Sevgiler,
Gamze


THE RASCALS - 1967 - "A Beautiful Morning"




Yorumlar

  1. Ben kışı hiç sevmeyenlerdenim kar da olsa yağmurda, bütün kışı hasta geçiriyorum bitmiyor salgını kış mevsiminin :/ Soğuklar artık bitse de hep güneşli günler gelse artık.

    Bana da beklerim :)
    yeppeun-yeoja.blogspot.com.tr

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Salgını bitmiyor demişsin ya, aynen öyle bişey işte kış, çok doğru söylemişsin. Sanırım ben bu kış hastalık rekoru kırdım, gerçi her kış aynı şey ama neyse, yaşasın yaz, canım yaz, hatta yerim seniieeaaaa:))) takipteyim bloğunu, kocaman sevgiler 😘

      Sil
  2. Güneşin istem dışı bir mutluluk etkisi vardır. Ben güzel havalarda pek düşünemem. Yani yazmak için kasvetli o kış mevsimine muhtacımdır. :) Kış ayrı değerdir benim için. Hatta hep kış olan yerlerde yaşama gibi bir hayalim var. İsveç'te yaşama hayalim mesela :D Her ne kadar Haziran çocuğu olsam da hem de :))) İnsanın gülümseten bir yazı olmuş ve tabi ki müzik, her şeydir.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ben de canım sıkıldığında, ya da bişeye kızdığımda hep İzlanda ya gitmek isterim. A Screaming Masterpiece diye bir belgesel izlemiştim, ondan beri deli oluyorum İzlanda ya ki malum kar kış kıyamet. Ama bişey var işte çeken. Ben çok yetenekli olduğumu düşünmedim hiç edebi yazılar, şiirler yazma konusunda ama belki vardır bende de gizli kalmış bişeyler, zamanında ühüü diyerek dinlediğim Tom Waits ler Bob Dylan lar hala dolaşıyordur vücutta belki ;)

      Sil
    2. Belki :) Ne de olsa öğrenmek için üstüne gitmek gerekiyor... Yazmak güzeldir, kendinden bir şeyler bırakır zamana...

      Sil

Yorum Gönder

Popüler Yayınlar