Ana içeriğe atla

ayni gokyuzune bakmak

ayni gökyüzüne bakmak şuymuş :
  •  soluduğumuz aynı hava, o bizanslı aşıklarla." der cenk taner.
     
  • takımyıldızların var olma sebebidir. hatta "cassiopeia şunla yatmış", "hercules bunu pataklamış" gibi repliklerin ana fikridir, ortak paydasıdır...
  • eski romantiklerin uzun soluklu telefon konuşmalarında muhakkak değinilen bir detaydı bu. sonra ne oldu, nasıl oldu, rafa kaldırdı romantikler bu aynı gökyüzü duygusallığını. jim carrey öpsün hepinizini yanaklarınızdan...
  • ortak paydaya sahip olma isteğiyle yanan iki insanın sevgi sözcüklerini sadeliğin güzelliği içinde eritmesidir.. o gökyüzü ki; bir dünya olur içinde çeşit çeşit yaratıkların yaşam bulduğu, insanların umutsuzluk içinde çırpınışlarını görmezden geldiği, yalnızlığın küflü tadının ruhta bıraktığı yansımaların yakamoz sanrısı yarattığı ve hepsinden öte, o gökyüzü ki, birbirlerini tanımayan insanların özgürce sevişip zevkten haykırdığı, "en mutlu anım bu an olsun" dediği bir yer olur.. geride kalan bütün düşünceler, tırpanla yolunmuşçasına köklerinden kopar, halının altında ileriki zamanlarda ortaya çıkacakları anı beklemeye başlar usulca..

    aynı gökyüzü, iki insan suretinden yaratılmış bir mutluluğun kaynağını gösteren bir harita olabilirken, bazısı için de mutsuz ve umutsuzluğun sürekli kanatan ruh parçalarından yapılmış bir ömür törpüsü haline gelebilir.. gene de ne güzel sözdür birine "senin üzerine serilmiş gökyüzü yorganının benim yatağımda; hatta içinde olmasını ne de çok isterdim" diyebilmek..

    kısaca; aynı gökyüzüne bakmayı, kafasını yerden kaldırmadan önce aklına getirenlerin paha biçemeyeceği ve hiç kimseyle paylaşmayacaklarıdır..
gerçekte ise buymuş:

 
 
 
 




Sevgiler,
Gamze


Yorumlar

  1. Hi! Your work is beautiful!

    Thanks a lot for visiting my blog a for your kind words :D Have a great weekend!

    YanıtlaSil
  2. Hello Gamze,
    wow, your blog is great! I wish, I could understand your language...
    Thank you for your nice words on my blog!

    I wish you a wonderful week
    Karin

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Hey, thanks a lot, very kind of you. I attached a translate button to the right side of the page, maybe it helps:)
      take care!

      Sil

Yorum Gönder

Popüler Yayınlar