Biri Detay mi Dedi?

Çocukken, henüz evde yalnız kalamadığı için, annesinin arkasına düşüp zorla işyerine götürülen her çocuk gibi ben de kendimi "elindekiyle yetin sanatı"na adamıştım.  Kağıt kesip biçmek, sonra abartıp o gün işe gelmeyen birinin masasında oturup bütün gün kağıt bebeklerime, -kağıt yatak, kağıt buzdolabı, kağıt dolap, kağıt televizyon- ... yapmak öğleden sonra başlayan mesaim olmuştu bir dönem. İlkokul 1, 2 falan hep böyle geçti. Gerçi kağıtla, Origami ve kağıt bebek mevzusu dışında çok da yakın bir ilişkim olmadı ondan sonra ama zaman içinde o kadar acayip şeylerle karşılaştım ki hep aklımdaydı bir ara kağıttan yapılan şeylerle ilgili bir şeyler paylaşmak. 
Lakin o da ne? Kağıt/karton maskeler konusunda alem uzaya çıkmış meğerse. Ben arkasından lastikle bağlanan, gözleri delikli, maskeli balo kafası şeylerde kalmışım. Oysaki başta yiğidin harman olduğu yerde (!) olmak üzere yer gök maske olmuş.

Birbirinden farklı ve güzel tasarımları olan bu bol detaylı maskeleri incelemek için buyursunlar:
Mlle Hipolyte
 
 





Wintercroft
http://wintercroft.com/

 Eric Straw
http://www.ericstraw.com/


 

SECOND SKIN CONTEST
Arjowiggins benim adını daha önce hiç duymadığım, duysam da kapıt kuğutla işim olmadığı için he deyip geçeceğim "tasarıma özel" bir kağıt markası. Ama gel gör ki adamlarda vizyon almış başını yürümüş. Sosyal medya ve reklamın gücünü, dahası "ne işim olur ya" nın çok ötesine geçen önemini çözmüşler. Madem yeni bir kağıt üretiyoruz bunun reklamını radyoya, tv'ye klasik yoldan vermeyelim demişler. Bir yarışma düzenlemişler. Adına "Second Skin" dedikleri bu yarışmada bakın neler çıkmış ortaya:)
 Zim and Zou
  
Benja (Australia)

Oscar (China)

Kiki Peeters (Netherlands)
Laure-Léa (Belgium)
Lenore (Italy)
Michael Velliquette
North - South - East - West by Madison (Belgium)

Ray (Thailand)

Tony Njenga

Marion (France)


funnyordie

 Ne zaman böyle şeylere rastlasam internette, yani böyle ilginç, komik, eğlenceli şeylere kimbilir ne kadar eğlenmişlerdir yaparken diye dşünüyorum. Neler konuştuklarını,  birbirlerine verdikleri fikirleri falan hayal etmeye çalışıyorum. Önlerindeki işi bitirince rüyadan uyanmış gibi olmuşlar mıdır ki? Benim gibi:) O kafalarda yaşasak ya hep...

 Sevgiler,
Gamze


Yorumlar

  1. Kağıt, ip, tuval, boya, kumaş, ahşap ya da başka bir malzeme hiç fark etmez... Bir şeyler yapmak, üretmek isteyen insanlar için ya da sanat için, eğlenmek için, içinden geçenleri ifade etmek için ve o kafalarda yaşamak için:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Aynen öyle! Ruhlar aynı, moraller yüksek, ne güzel:)

      Sil
  2. Hepsi de "vay be" dedirtiyor. Çok yaratıcılarmış. Ben basit bir turnayı bile yapabilmek için günlerce uğraşmıştım :)

    YanıtlaSil
  3. Eminim o hiç de basit bir turna değildir, inan ki değildir. Çok da güzel olmuştur eminim. Ama sana öyle gelmiştir. Ben de kendime haksızlık yapıyorum bazen. Ama öyle değil aslında.

    YanıtlaSil
  4. çok hayranıyım böyle sabırla kağıt mağıt peşine düşenlerin.

    YanıtlaSil
  5. böyle çalışmaları gördükçe insanın çok olağanüstü bir canlı olduğunu daha çok idrak ediyorum...little fabien dayanışma duygunuza hayranım...sevgiler...

    YanıtlaSil

Yorum Gönder

Popüler Yayınlar